Dil Seçimi
Sosyal Medya

Sepetiniz

Sepetiniz boÅŸ!

Hesabım

Ecz. Sebati Bilgiç

Sebati Bilgiç 1961 yılında Ankara'da dünyaya gelmiÅŸtir. Ä°lk, orta ve lise eÄŸitimini Ankara'da tamamlamasının ardından Gazı EÄŸitim Enstitüsünde 2 yıl resim eÄŸitimi almıştır. Ardından Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'ne geçiÅŸ yapmış ve mezun olmuÅŸtur. 1985 yılında serbest eczacılığa baÅŸlamış ve halen Ä°zmir ,Karşıyaka'da devam etmektedir. Bütüncül Tıp üzerine çeÅŸitli kurs ve sertifika eÄŸitimlerine katılmış, araÅŸtırmalar yapmış, derlemeler yazmış ve eÄŸitimler vermiÅŸtir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.                                     

 

Ä°YOT’UN RUHU

Ä°yot periyodik cetvelde 5. Satır ve 17. Sütunda bulunana bir anyondur.

BulunduÄŸu satır aslında yaratıcılık, performans, iÅŸ çıkarabilme ve bunları gösterebilme yeteneÄŸine sahip olan insanların bulunduÄŸu sıradır. Yeniliklere açık, yaratıcı, kabiliyetli ve hep beÄŸenilmek isteyen bir insanı bize hatırlatır.

Her türlü bilgiye uyum saÄŸlayan, araÅŸtıran, bulan, düÅŸünen, tasarlayan, planlayan ve çözüme kavuÅŸturan bir satırdır.

  1. sütuna gelince, yeni durumlarda ve tehlike bir durum karşısında ÇARESÄ°Z BÄ°R Ä°NSANI gözler önüne serer. Aldatılmış veya dolandırılmış hissi ile sanki sırtından bıçaklanmış bir insanın ruh hali vardır. Bu sütün FLOR, KLOR, BROM ve Ä°YOTUN sütunudur. Bu sütundaki ana duygu ise ‘’ hayal kırıklığına uÄŸratılma ve ihanete uÄŸradığı hissidir.

Bu yüzden artık Ä°YOT, hiç kimseye güvenmeyen , yaratıcılık kabiliyetini zamanla kaybetmeye baÅŸlamış, iÅŸ yapabilme ve iÅŸ yapabilmesini gösterebilme özelliÄŸini de yitirmek üzere olan bir insana benzer.

Ä°yotta hep bir saldırıya uÄŸramış duygusu vardır. Bununla baÅŸa çıkabilmek için hep destekleyici ya da etrafındakilere yardımcı olma hissi vardır. EÄŸer bu durumlar baÅŸarısızlıkla sonuçlanırsa ‘’ bütün iliÅŸkileri ‘’ koparır.

Sonuç olarak, ÅŸehirden dışarı atılmış, mirastan mahrum bırakılmış bir çocuÄŸun hislerini yaÅŸamaya baÅŸlar. Eskiden sahip olduÄŸu her ÅŸeye artık uzaktan bakan bir kiÅŸi görünümündedir.

Bu durum yetiÅŸkinlerde saldırganlık ve ÅŸizofreni olarak karşımıza çıkarken, çocuklar da ise okulda zorbalık yapan, uyuÅŸturucuya meyilli ve hatta madde bağımlısı olarak karşımıza çıkabilir.

 

 

  • paylaÅŸ
EÄŸitimler